Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено Порядок повернення помилково або надміру сплаченого до бюджету

28 червня 2023, 12:35
1187
0
Автор:
Реклама

Наказом Мінфіну від 05.05.2023 р. № 234 (станом на 27 червня не набрав чинності) внесли зміни до Порядку повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів. Зокрема, встановлено, що документом, який підтверджує перерахування коштів до відповідного бюджету, є платіжна інструкція.

Також до переліку обов'язкової інформації, яку зазначає платник у заяві про повернення (перерахування) коштів з бюджету, додали найменування небанківського надавача платіжних послуг.

У разі повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до держбюджету в іноземній валюті, Казначейство упродовж п'яти робочих днів з дня отримання заяви або подання (висновку) надає до банку платіжну інструкцію на повернення коштів та копії відповідних документів (заяви, подання (висновку), судового рішення тощо), необхідних для здійснення валютного нагляду.

Якщо кошти (крім податків, зборів, пені, платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС та органи Держмитслужби) помилково зарахували до відповідного бюджету у зв'язку з доведенням до платника неправильних реквізитів рахунку за надходженнями, перерахування коштів до відповідного бюджету здійснюють без заяви такого платника.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини