Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 31 липня знову запрацюють перевірки майна, переданого в заставу банкам під кредити

30 червня 2023, 09:10
327
0
Автор:
Реклама

Національний банк інформує, що продовжує поступове відновлення дії призупинених з початку запровадження воєнного стану вимог Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями. Зокрема, відновлюються вимоги щодо здійснення банками періодичної переоцінки та перевірки наявності та стану майна, отриманого в заставу. Відповідне рішення містить Постанова №83, яка набрала чинності 24 червня.

Так, з 31.07.2023 р. відновлюється відлік строків для проведення перевірки наявності та стану майна, отриманого в заставу. Відновлення відліку здійснюватиметься поступово і не поширюватиметься на майно на територіях, де ведуться бойові дії, на тимчасово окупованих територіях або, якщо за судженням банку здійснення такої перевірки несе загрозу безпеці життю та здоров'ю перевіряючих. Статус території, на якій знаходиться застава, визначатиметься згідно з Переліком територій.

Відновлення відліку строків для проведення переоцінки застави передбачено з 31.08.2023 та не залежить від статусу території, на якій знаходиться застава. Такий відлік стосується об'єктів, які приймаються банками до розрахунку кредитного ризику, і забезпечить узгодженість підходів до оцінки кредитного ризику за пруденційними підходами та МСФЗ.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини