Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи повідомляють ДПС про практикантів

30 серпня 2023, 17:15
1140
0
Автор:
Реклама

Держпраці розібралося із питанням, чи потрібно подавати повідомлення до територіальних органів ДПС про прийняття учня на виробничу практику.

З огляду на специфіку проходження виробничої практики підстав для подання повідомлення про прийняття працівника на роботу до органів ДПС у такому разі не має - констатують у відомстві.

Адже трудові відносини із учнями професійно-технічних закладів (далі - ПТНЗ) під час виробничої практики не виникають та трудові договори не укладаються.

Для проходження виробничої практики слухачами ПТНЗ ці заклади освіти укладають відповідні договори із підприємствами, установами та організаціями. Під час виробничої практики учні (слухачі) ПТНЗ виконують на виробництві роботи відповідно до навчальних планів і програм.

За виконані учнями роботи під час виробничої практики підприємства здійснюють оплату праці відповідно до укладених договорів про навчально-виробничу практику за фактично виконану роботу. Ці кошти перераховуються на розрахунковий рахунок ПТНЗ з метою виплати учням 50 % зарплати за проходження виробничої практики. Інші 50 % зарплати, нарахованої за час виробничої практики учням ПТНЗ, використовуються навчальним закладом.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини