Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 липня використовується виключно новий формат реквізиту «Призначення платежу»

5 липня 2023, 10:05
5343
0
Автор:
Реклама

У Нотаріальній палаті наголосили, що з 1 липня 2023 року набрав чинності пункт 3 Наказу №148, яким визнано такими, що втратили чинність, низку наказів Міністерства фінансів. Фактично 30 червня закінчився певний перехідних період, який надавав можливість заповнювати «Призначення платежу» платіжної інструкції за старими правилами.

З 01 липня 2023 року платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску повинні використовувати виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції відповідно до міжнародного стандарту ISO 20022.

Порядком № 148 кількість обов'язкових полів, які заповнюються платниками у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції, зменшено до 2 полів - для платників на бюджетні/небюджетні/депозитний рахунки («Код виду сплати», «Додаткова інформація запису») та до 1 поля - для платників на єдиний рахунок («Додаткова інформація запису»).

З 1 липня 2023 року у реквізиті «Призначення платежу» слід зазначати: 101 ЄСВ за І квартал 2023 року.

Відповідно до пункту 4 Розділу ІІ Порядку № 148, у разі коли платником при сплаті податків, зборів, платежів та єдиного внеску, що адмініструються ДПС, на бюджетні/небюджетні рахунки у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції не зазначено або зазначено код виду сплати, який відсутній у додатку 1 до Порядку № 148, вважається, що платник сплатив грошове зобов'язання / єдиний внесок за кодом виду сплати 101.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини