Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як вплине зміна адреси на номер рахунку в СЕА ПДВ

10 липня 2023, 13:20
639
0
Автор:
Реклама

Рахунки в системі електронного адміністрування податку на додану вартість відкриваються автоматично на підставі реєстру платників податку, який ДПС надсилає Державному казначейству України не раніше ніж за один робочий день до дати реєстрації особи платником податку - нагадують у столичній ДПС.

Індивідуальний податковий номер зберігається за платником ПДВ до моменту анулювання реєстрації платника ПДВ. Відповідно, новий електронний рахунок відкривається у разі повторної реєстрації особи платником податку.

Отже, при зміні суб'єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання), у тому числі пов'язаного зі зміною адміністративного району, не відбувається анулювання реєстрації платника ПДВ та не здійснюється повторна реєстрація платником ПДВ, у зв'язку із цим підстави для відкриття нового електронного рахунку відсутні, а отже номер рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ не змінюється.

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини