Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 11 липня заборонено рекламу тютюнових виробів та електронних пристроїв - Держпродспоживслужба

11 липня 2023, 09:05
498
0
Автор:
Реклама

Держпродспоживслужба інформує, що з 11 липня набувають чинності норми Закону №1978, якими внесено чимало змін до антитютюнового законодавства, а саме:

- заборона реклама та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них;

- встановлено штрафу за їхню реалізацію особам, які не досягли 18 років, у розмірі 1020 грн, а у разі порушення повторного терміну - 10 200 грн:

- заборонена продаж ароматизованих сигарет;

- встановлено відповідальність за куріння з використанням пристроїв для нагріву в усіх громадських місцях та приміщеннях за аналогією з курінням звичайних сигарет.

ДПСС нагадує, що з квітня 2023 року відновлено контроль за дотриманням антитюнівського законодавства. Підставами для проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері антитютюнового законодавства є: самостійне звернення суб'єкта господарювання; доручення прем'єр-міністру України і звернення фізичної особи.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини