Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено форми документів для реєстрації платниками податків фізичних осіб

Реклама

Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків зазнало змін завдяки наказу Мінфіну від 09.06.2023 р. № 305. Документ запрацює через 10 днів з дня його офіційного опублікування.

Передбачено, що е-паспорт і е-паспорт для виїзду за кордон пред'являються особою замість та без додаткового пред'явлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Аби підтверджувати інформацію про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особа подає один з таких документів:

- витяг з реєстру територіальної громади;

- паспорт, виготовлений у формі книжечки;

- тимчасове посвідчення громадянина України.

Громадяни України для реєстрації, внесення змін, отримання картки платника податків або отримання відомостей з Державного реєстру подаватимуть документи до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу. Документи також може бути подано через центри надання адміністративних послуг.

Заява за формою № 5ДР може бути подана через представника за наявності документа, що посвідчує особу такого представника, та документа, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопії (з чітким зображенням), а також довіреності, засвідченої у нотаріальному порядку, на проведення змін до Державного реєстру (після пред'явлення повертається).

Також оновлено:

- Форму № 1ДР «Облікова картка фізичної особи - платника податків»;

- Картку платника податків;

- Довідку про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- Форму № 1П «Повідомлення фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків»;

- Повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- Форму № 5ДР «Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків»;

- Форму № 5ДРП «Заява про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб - платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією (за наявності) та номером паспорта»;

- Форму № 10ДР «Заява щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела/суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору»;

- Відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору.

Усі потрібні документи - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини