Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнюється платіжка на перерахування коштів на електронний рахунок в СЕА ПДВ

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області пояснює, які реквізити зазначають у полях платіжної інструкції у разі перерахування коштів з поточного рахунка платника на електронний рахунок у СЕА ПДВ.

При переказі коштів з поточного рахунка на електронний рахунок у СЕА ПДВ у платіжній інструкції необхідно заповнювати:

- у полі «Отримувач» - назву платника;

- у полі «Код» - податковий номер платника податку, за яким ведеться облік у контролюючих органах;

- у полі «Банк отримувача» - «Казначейство України (ел. адм. подат.)»;

- у полі «Рахунок отримувача» - номер електронного рахунка у системі електронного адміністрування ПДВ за стандартом IBAN.

Поле «Призначення платежу» такої платіжної інструкції необхідно заповнювати з урахуванням вимог, установлених у розділу II Інструкції № 163.

Платник заповнює реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції так, щоб надавати отримувачу коштів повну інформацію про платіж та документи, на підставі яких здійснюється платіжна операція. Повноту інформації визначає платник з урахуванням вимог законодавства України.

У разі перерахування коштів з поточного рахунка на електронний рахунок у СЕА ПДВ у полі «Призначення платежу» друкують роз'яснювальну інформацію про призначення платежу в довільній формі. Наприклад: «перераховано з рахунка у банку або небанківському надавачу платіжних послуг на електронний рахунок».

Податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини