Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди бізнесу скаржитися щодо роботи правоохоронних, податкових, митних органів

12 липня 2023, 12:35
731
0
Автор:
Реклама

Відбулася зустріч членів ЕБА з головою парламентської Тимчасової слідчої комісії Ярославом Железняком. Ця комісія займається розслідуванням випадків тиску на бізнес, економічних порушень посадовими особами, корупційними зловживаннями тощо. Вона була створена минулого року, туди входять народні депутати України, а представники ЕВА є експертами, що допомагають розглядати та аналізувати кейси щодо порушень.

Зокрема, комісія займається розглядом скарг від бізнесу - щодо роботи правоохоронних, податкових, митних органів тощо. Так, до прикладу, велика кількість скарг від бізнесу є щодо роботи БЕБ. По всіх питаннях ТСК наразі працює. Водночас, за словами Я. Железняка, БЕБ все ж, на жаль, як структура продемонструвала свою неефективність тому без перезавантаження про ефективність говорити важко - і тут потрібен новий конкурс за участі міжнародних спостерігачів тощо. Водночас те, що бачать в Комісії, - загалом ситуація з тиском правоохоронних структур на бізнес погіршується - і це червоний сигнал, що потребує уваги.

Нардеп Железняк повідомив, що скарги щодо роботи та порушень відповідних структур можна надсилати на електронну пошту ТСК. Навіть якщо скарга була анонімного характеру - на відповідного посадовця просто буде спрямовано більше уваги в роботі стосовно його ефективності та чесності виконання ним посадових функцій.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини