Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімальні ціни на алкогольні напої пропонують підвищити

Реклама

Мінекономіки представив проект постанови КМУ «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957».

Його розробку пояснюють тим, що чинний розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої запроваджено у вересні 2018 року (КМУ від 05.09.2018 р. № 748), окрім роздрібної ціни на ігристі вина та газовані винні напої, розмір якої було підвищено згідно з постановою КМУ від 13.01.2021 р. № 17. Однак зміни, які відбулись у соціально-економічній і податковій сферах, зокрема: зростання витратної складової цін (сировина, комплектуючі, енергоносії, витрати на оплату праці тощо), а також зміна з 01.03.2022 року ставок акцизного податку на алкогольні напої (Закон № 1914), призвели до того що розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам суб'єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв і потребує коригування.

Тому пропонують:

1) підвищити розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв залежно від коду виробів з УКТЗЕД, зокрема роздрібні ціни на:

- горілку та лікеро-горілчані вироби підвищити на 13%;

- віскі, ром та джин - на 25%;

- коньяк (бренді) - на 11-12%;

- виноробну продукцію: (звичайні (неігристі) вина - 62%;

- (сидр і перрі; вина, вермути та інші зброджені напої (у тому числі суміші із зброджених напоїв та суміші на основі зброджених напоїв), фактична міцність яких вища за 1,2% об'ємних одиниць етилового спирту, але не вища за 22% об'ємних одиниць етилового спирту) - на 61-71%;

- віна ігристі та газовані винні напої - на 28%;

2) привести у відповідність до ПКУ опис товарів та їх групування за кодами згідно з УКТЗЕД;

3) доповнити примітки новим пунктом такого змісту:

“3. Мінімальна роздрібна ціна на виноробну продукцію (крім сидру і перрі (без додання спирту), зброджених напоїв, одержаних виключно в результаті природнього (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об'ємних одиниць (без додання спирту) в упаковці типу “Tetra-Pak” і “Bag in box” визначається як добуток затвердженої мінімальної ціни на відповідну продукцію у скляній тарі місткістю 0,7 л, в іншій тарі місткістю 1 л та коефіцієнту 0,85».

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини