Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи для єдинників до 68 тисяч за неналежне зберігання продукції – законопроект

17 липня 2023, 11:45
1237
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада прийняла за основу (у 1-у читанні) законопроект №5473-д, який передбачає внесення змін до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" щодо врегулювання деяких питань здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Проектом запропоновано, зокрема:

- включити до обмежувальних (корегувальних) заходів ринкового нагляду, передбачених пунктом 2 статті 22 Закону, знищення продукції або приведення її в інший спосіб до стану, що виключає її використання;

- надати право органам ринкового нагляду та суб'єктам господарювання фіксувати процес здійснення перевірок засобами аудіо -, фото - та відеотехніки;

- врегульовати питання застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог Закону до розповсюджувачів - юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування.

Щодо останнього, то пропонується, щоб до розповсюджувача - юридичної особи або фізичної особи - підприємця, що обрали спрощену систему оподаткування, застосовували адміністративно-господарські санкції у вигляді штрафу в разі недодержання умов зберігання продукції, яка ним розповсюджується, якщо внаслідок цього продукція стала небезпечною та/або такою, що не відповідає встановленим вимогам, у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 грн), а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення, за яке на суб'єкта господарювання вже накладено штраф, - у розмірі чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (68000 грн). По-суті, йдеться про зменшення для єдинників штрафу за перше таке порушення, адже зараз санкція становить для всіх розповсюджувачів дві тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34000 грн).

У разі ухвалення цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини