Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компанія на єдиному податку 2% порушила умови спрощеної системи: які подальші дії

17 липня 2023, 17:40
967
0
Автор:
Реклама

Платники єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу у разі порушення умов перебування на спрощеній системі оподаткування, визначених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, зобов'язані з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, в якому здійснене порушення умов перебування на спрощеній системі оподаткування за ставкою 2 відс. доходу, перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ. На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС у Чернівецькій області

Зокрема контролери нагадали, що платники єдиного податку зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, зокрема:

- у разі здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності;

-у разі застосування платником єдиного податку іншого способу розрахунків, ніж зазначені у п. 291.6 ПКУ, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено такий спосіб розрахунків.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Єдиний податок за ставкою 2 % та податок на прибуток: облік перехідних операцій».

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини