Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почастішали випадки імітації фіскальних чеків для приховування готівкового виторгу – ДПС

Реклама

ДПС проаналізувала податкову інформації, яка стосується суб'єктів господарювання, які проводять розрахункові операції через РРО/ПРРО, та встановила, що частина за них проводять незаконну діяльність. Вони використовують програмне забезпечення із спеціальними прихованими функціями. Це дозволяє маніпулювати загальним обсягом проведених розрахункових операцій та спотворювати інформацію в розрахункових документах та фіскальних звітних чеках.

Тож контрольно-перевірочні заходи підтвердили схеми реалізації товарів через програмні РРО та РРО із використанням програмного забезпечення, яке дозволяє приховувати реальні виторги для отримання незаконних прибутків.

Фахівці ГУ ДПС у м. Києві виявили мережу магазинів, у якій при продажу товару за готівку видавалися чеки, що імітують фіскальні, створені за допомогою традиційного РРО із зазначенням всіх необхідних реквізитів оригінальних чеків (фіскальний номер РРО, заводський номер РРО тощо), що належать зареєстрованому в ДПС РРО. Однак інформація про такі операції не надсилалась до Системи обліку даних РРО.

У червні - липні 2023 року працівники територіального підрозділу податкового аудиту у м. Києві провели 7 фактичних перевірок мережі магазинів на території столиці України.

Для прикладу, у ході фактичної перевірки одного з магазинів вказаної мережі податківці задокументували готівкові розрахункові операції при продажу товарів, у т. ч. підакцизних, без застосування фіскалізованого РРО з видачею спотворених розрахункових документів на загальну суму понад 6,3 млн гривень.

Наслідок результатів перевірки - у мережі магазинів збільшено показники середньодобового виторгу на 23 відс., при цьому середньодобові готівкові розрахунки зросли в 10-15 разів.

Окрім того, за ініціативи ДПС працівниками податкового аудиту ГУ ДПС у м. Харкові встановлено ФОП, яка використовує схожу схему приховування доходів від оподаткування.

Вказані незаконні дії платника податків дають підстави зробити висновки, що програмний РРО, який використовується суб'єктом господарювання, дозволяє ухилятись від оподаткування.

Інформація щодо таких суб'єктів господарювання, які спотворюють податкову інформацію, яка передається від РРО/ПРРО до ДПС, направлена до правоохоронних органів.

Підприємці слідкують за змінами з LIGA360. Це рішення дозволяє моніторити всі важливі фактори, що можуть впливати на діяльність компанії. Слідкуйте за законодавчими змінами, реєстраційними змінами. Відчуйте повний контроль інформації з LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини