Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для єдинників ІІІ групи затвердили форму Податкового розрахунку надходжень на рахунки у банках

19 липня 2023, 09:09
3769
0
Автор:
Реклама

Наказом Мінфіну від 19.06.2023 р. № 331 затверджено форму Податкового розрахунку сум надходжень платника третьої групи єдиного податку на рахунки у банках і сум утриманого з них податку. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, станом на 18 липня ще не був опублікований.

Нагадаємо, що згідно з пп. «б» п. 296.11 ПКУ податкові агенти платників єдиного податку третьої групи - електронних резидентів (е-резидентів) зобов'язані подавати у строки, встановлені цим Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок сум надходжень платника третьої групи єдиного податку на рахунки у банках і сум утриманого з них податку до контролюючого органу за основним місцем обліку. Такий розрахунок подається лише у разі зарахування коштів на рахунок платника єдиного податку третьої групи - електронного резидента (е-резидента).

При цьому податкові агенти платників єдиного податку третьої групи - електронних резидентів (е-резидентів) окремо відображають обсяг надходжень на рахунок, що оподатковані за ставкою 5 відсотків від суми зарахованих коштів, та обсяг надходжень на рахунок, що оподатковані за ставкою 15 відсотків від суми зарахованих коштів (у разі перевищення відповідного ліміту).

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини