Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внутрішні аудитори повідомлятимуть про корупцію в бізнесі

Реклама

Уряд подав до Ради законопроект № 9505 від 17.07.2023 року, який пропонує зміни до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізмів запобігання корупції у приватній сфері.

Ключова зміна - на працівника, який проводить внутрішній аудит, покласти обов'язок невідкладно, але не пізніше одного робочого дня з моменту виявлення інформації, що може свідчити про вчинення корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень працівниками юридичної особи чи іншими особами та/або про підбурення до вчинення корупційного правопорушення, пов'язаного з діяльністю юридичної особи, інформувати спеціально уповноваженого суб'єкта у сфері протидії корупції.

Спеціально уповноважені суб'єкти у сфері протидії корупції - це органи прокуратури, Національної поліції, Національне антикорупційне бюро України, Національне агентство з питань запобігання корупції.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини