Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено нову НГО: коли слід уточнити показники декларації з плати за землю

19 липня 2023, 17:15
461
0
Автор:
Реклама

При обчисленні податкових зобов'язань з плати за землю платник має керуватися нормами п.п. 12.3.3 ПКУ в частині наявності відповідної інформації від органів місцевого самоврядування про нормативну грошову оцінку ділянки, дата виконання якої вказана у її технічній документації (абз. 5 ч. 1 ст. 1 Закону № 1378). На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС у Вінницькій області

Статтею 18 Закону № 1378 визначена обов'язковість, а також періодичність виконання Нормативної оцінки Ділянки відповідно до норм, правил, а також інших нормативно-правових актів для земель усіх категорій та форм власності. Підставою обов'язкового виконання Нормативної оцінки Ділянки, у тому числі для визначення розміру земельного податку або розміру орендної плати Ділянки державної та комунальної власності (ст. 13 Закону № 1378), є рішення органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування (ст. 15 Закону № 1378).

Рішення рад щодо технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок набирають чинності у строки, встановлені відповідно до п. 271.2 ПКУ.

Таким чином, з дати набрання чинності рішення органу місцевого самоврядування щодо затвердження нової нормативної грошової оцінки платник повинен уточнити показники декларації з плати за землю на підставі нового витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Зміна НГО землі: роз'яснення податківців».

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини