Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За якими реквізитами платіжної інструкції ДПС розносить платежі від платників податків

21 липня 2023, 10:55
946
0
Автор:
Реклама

Облік надходжень податків, зборів, інших платежів, єдиного внеску, сплачених на відповідні бюджетні/небюджетні рахунки, в інтегрованій картці платника здійснюється з використанням інформації, що міститься у платіжній інструкції:

дата та номер платіжної інструкції; податковий номер, IBAN рахунок платника; податковий номер фактичного платника; IBAN рахунок отримувача (органу Казначейства); сума платежу.

Підприємства, які мають відокремлені підрозділи та/або філії, при здійсненні сплати податків, зборів, платежів та єдиного внеску за відокремлені підрозділи, заповнюють у платіжній інструкції код платника (підприємства) та код фактичного платника (відокремленого підрозділу та/або філії).

Спеціалісти ДПС нагадали: реквізити платіжної інструкції визначені Інструкцією про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг, затвердженої Постановою № 163, та Порядком заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердженим Наказом № 148.

Радимо до знайомства: «Запит від податкової залишили без уваги? Готуйтеся до штрафу»

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 129.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини