Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Боржники та виконавці отримали порядок взаємодії при визначенні рахунку для видаткових операцій

Реклама

Мін'юст визначив особливості взаємодії органів державної виконавчої служби та приватних виконавців при визначенні поточного рахунку боржника - фізичної особи у банку для видаткових операцій.

Для цього наказом Мін'юсту від 7.07.2023 р. № 2578/5 доповнено Інструкцію з організації примусового виконання рішень.

В період воєнного стану в Україні фізична особа - боржник, на кошти якої накладено арешт, може звернутись до органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, який наклав арешт, із заявою, в якій визначити поточного рахунку у банку для видаткових операцій.

Підписану фізичною особою - боржником заява подають в паперовій формі (нарочно або засобами поштового зв'язку) або в електронній формі на офіційну адресу електронної пошти органу державної виконавчої служби або приватного виконавця, який наклав арешт, і вона містить:

- номер поточного рахунку фізичної особи - боржника у банку (за стандартом IBAN), який необхідно визначити для видаткових операцій;

- найменування банку, в якому відкрито поточний рахунок.

Виконавець упродовж двох робочих днів з дня отримання заяви виносить постанову про визначення поточного рахунку фізичної особи - боржника у банку для видаткових операцій.

Постанова про визначення поточного рахунку фізичної особи - боржника у банку для видаткових операцій надсилають:

- банку, у якому відкрито визначений для видаткових операцій поточний рахунок боржника;

- органу державної виконавчої служби, приватному виконавцю, на виконанні у якому (якого) перебуває виконавче провадження стосовно боржника, на офіційну електронну адресу не пізніше наступного робочого дня з дня її винесення. Скановану копію отриманої органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем постанови вносять до автоматизованої системи та додаються до виконавчого провадження.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини