Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкову знижку перестануть повертати поштовим переказом: розроблено проект змін

Реклама

Податківці відмічають, що для перерахування коштів платникам податків в процесі повернення надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО, які розраховують територіальні органи ДПС на підставі поданої платником податків податкової декларації, треба зазначати банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку. Цього вимагають зміни до п. 179.8 ПКУ, які внесені Законом № 2520.

Тобто, виключена підстава повернення податкової знижки поштовим переказом через відділення підприємств поштового зв'язку.

Однак діючий Порядком інформаційної взаємодії ДПСУ, її територіальних органів, ДКСУ, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення (перерахування) платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені передбачено, що за умови відсутності у фізичної особи рахунків у банках повернення надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО, які розраховуються територіальним органом ДПС на підставі поданої платником податків податкової декларації, проводиться поштовим переказом через підприємства поштового зв'язку на адресу, яка зазначену в електронному повідомленні.

Тож ДПС розробило проект змін, якими пропонують доповнити Порядку інформаційної взаємодії процедурою повернення надміру утриманих (сплачених) сум податку на доходи фізичних осіб та формування реєстру їх повернення та врегулювати порядок надання платіжних послуг в Україні до загальновживаної міжнародної практики.

Податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини