Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив експеримент з оплатою праці держслужбовців – де його проведуть у 2023 році

24 липня 2023, 10:10
2891
0
Автор:
Реклама

Уряд постановою від 18 липня 2023 р. №734 затвердив реалізацію протягом 2023 року експериментального проекту щодо впровадження єдиних підходів до формування фонду оплати праці державних службовців у державному органі.

Метою експериментального проекту є впровадження єдиних підходів до формування фонду оплати праці державних службовців у органі державної влади, іншому державному органі, його апараті (секретаріаті), який фінансується із загального фонду державного бюджету, а також отримання обґрунтованих даних та уточнення складових фонду оплати праці державних службовців у державному органі для проведення аналізу фонду оплати праці з урахуванням його реальних потреб, підготовка пропозицій щодо вдосконалення відповідних актів законодавства.

У рамках експерименту надбавки за вислугу років та ранг державного службовця розраховуються з урахуванням стажу державної служби, який набуде державний службовець, що займає відповідну посаду, та рангу державного службовця, який буде йому присвоєно у плановому бюджетному періоді. Фонд оплати праці формується з розрахунку граничної чисельності працівників державного органу.

Фонд оплати праці не може перевищувати розміру видатків, необхідних для фінансування складових фонду оплати праці відповідно до встановленої граничної чисельності працівників державного органу.

До переліку учасників експериментального проекту включили МОН, Мінагрополітики, Мінветеранів, Міненерго, Мінмолодьспорт, Мінсоцполітики, Харківську обласну державну (військову) адміністрацію, кілька міжрегіональних управлінь Нацдержслужби, низку районних державних (військових) адміністрацій тощо. Загалом - 40 органів.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини