Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміна на РРО/ПРРО несвоєчасно закрита через повітряну тривогу – що робити

24 липня 2023, 14:10
682
0
Автор:
Реклама

Чинним законодавством встановлений обов'язок щоденно створювати у паперовій та/або електронній формі РРО або ПРРО фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій. Про це розповіла Пирятинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області.

Разом з тим, у разі виникнення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), як надзвичайних та невідворотних подій, які об'єктивно унеможливлюють виконання обов'язків, передбачених умовами договору (контракту, угоди тощо), згідно із законодавчими та іншими нормативними актами, умови щодо настання відповідальності не виникають.

Враховуючи вищевикладене, у разі оголошення повітряної тривоги працівники магазину зобов'язані припинити реалізацію товарів (послуг) та покинути магазин (торговий зал). У випадку, якщо повітряна тривога тривала в проміжки часу, в якому господарський об'єкт припиняє свою роботу згідно з розкладом, такий чек має бути створений на РРО/ПРРО не пізніше наступного робочого дня, до початку проведення розрахункових операцій на такому РРО/ПРРО.

Аналогічними дії суб'єкта господарювання можуть бути і при аварійному відключенні світла та неможливості створення щоденного фіскального звітного чеку (щоденного Z-звіту).

Усі потрібні документи - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Також переглядайте:

- РРО/ПРРО-відповідальність: про що потрібно знати вже сьогодні;

- Фізособи оплачують послуги електроенергії через сайт продавця: чи потрібен РРО/ПРРО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини