Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок блокування податкових накладних знову перепишуть: що пропонують

Реклама

ДПС та експерти розробили чергові зміни до механізму блокування податкових накладних в СМКОР - поділився обговореннями нардеп Д.Гетманцев.

Вони передбачають:

- запровадження позитивної історії для платників, які на постійній основі протягом певного періоду здійснюють придбання однакової групи товарів та постачання товару однієї номенклатури;

- вважати для платника позитивною історією прийняття комісією регіонального або центрального рівня позитивних рішень по заблокованих ПН;

- позитивну історію для платника, якщо упродовж 3 останніх років не виявлено порушень податкового законодавства, зокрема, у частині своєчасної реєстрації ПН та подання звітності з ПДВ.

Даний проект змін передбачає істотне (у 2 рази) зменшення кількості платників заблокованих накладних з урахуванням індивідуальної позитивної податкової історії платника. Документ оприлюднять для обговорення найближчим часом.

Огляд останніх змін для платників ПДВ читайте у коментарі - «Оновлене блокування ПН/РК: чергові «новації» від Уряду».

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини