Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рахунок в СЕА ПДВ не можна поповнити готівкою через банк або термінал

23 серпня 2023, 16:26
1088
0
Автор:
Реклама

Нормами чинного законодавства не передбачено поповнення платником ПДВ рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ готівкою через касу банку або через термінал самообслуговування, якщо поточний рахунок платника ПДВ заблоковано (арештовано). На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС в Житомирській області.

Формула, за якою здійснюється рахунок реєстраційної суми, визначена п. 200 прим. 1.3 ПКУ та п. 9 Порядку № 569.

Складовою такої формули є S поповнення рахунку - загальна сума поповнення з поточного рахунку платника податку рахунка в СЕА ПДВ, в тому числі рахунків у системі СЕА ПДВ - сільськогосподарського підприємства, що обрало спеціальний режим оподаткування відповідно до ст. 209 ПКУ, зазначених у підпунктах «а» - «в» п. 200 прим. 1.2 ПКУ.

За підсумками звітного (податкового) періоду відповідно до задекларованих у податкових деклараціях з ПДВ результатів діяльності, а також у разі подання уточнюючих розрахунків до податкової декларації з ПДВ, платником ПДВ проводиться розрахунок з бюджетом у порядку, визначеному ст. 200 ПКУ.

У разі недостатності коштів на електронному рахунку платника ПДВ для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов'язань платник ПДВ у строки, встановлені ПКУ для самостійної сплати податкових зобов'язань, перераховує на електронний рахунок необхідні кошти з рахунка у банку або небанківському надавачу платіжних послуг

Радимо ознайомитись: «Самостійно виявлено помилки ПН за 2016 - 2018 роки: на які штрафи очікувати?».

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини