Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 серпня діють оновлені форми податкової накладної та звітності з ПДВ – пояснення ДПС

1 серпня 2023, 11:21
8005
0
Автор:
Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України нагадала, що з 01.08.2023 р. набрав чинності Наказ №256, яким внесено зміни до:

- форми податкової накладної та Порядку її заповнення;

- форм податкової звітності з податку на додану вартість та Порядку їх заповнення і подання.

Відповідно до положень пункту 46.6 ПКУ нові форми декларацій (розрахунків) застосовуються для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення.

Таким чином, застосування форм, з урахуванням змін, внесених Наказом №256, починається з:

- 01 серпня 2023 року - для податкових накладних та розрахунків коригування кількісних та вартісних показників до податкових накладних, які з вказаного періоду платники направляють на реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних (у тому числі і податкові накладні та розрахунки коригування кількісних та вартісних показників до таких накладних, які складені до 01.08.2023 та не зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних);

- 01 вересня 2023 року - для податкової декларації з податку на додану вартість, тобто яка подається починаючи із звітного (податкового) періоду за серпень 2023 року.

Також починаючи з 01 вересня 2023 року за оновленою формою подається уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Читайте також аналітичний матеріал «Оновлене блокування ПН/РК: чергові «новації» від Уряду».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини