Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС проінформують про відкриті (закриті) електронні рахунки та гаманці: зміни із 1 серпня

Реклама

Починаючи із 1 серпня 2023 року банки, інші фінансові установи, небанківські надавачі платіжних послуг, емітенти електронних грошей зобов'язані надсилати до податкового органу повідомлення про відкриття/закриття рахунків чи електронних гаманців платників податків у день відкриття/закриття рахунку чи електронного гаманця. Про це нагадали в ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Зміни пов'язані із Законом України від 30.06.2023 р. № 3219-ІХ.

Також не пізніше 1 вересня 2023 року вони зобов'язані направити (у т.ч. повторно) до ДПС повідомлення про відкриття/закриття усіх рахунків чи електронних гаманців, відкритих чи закритих платникам податків у період з початку дії воєнного стану - 24 лютого 2022 року, і до 1 серпня 2023 року, для отримання від органів ДПС повідомлення про взяття рахунків чи електронних гаманців на облік.

Якщо після 1 вересня 2023 року у банку, іншої фінансової установи, небанківського надавача платіжних послуг, емітента електронних грошей відсутнє підтвердження взяття рахунку/електронного гаманця на облік то вважається, що розпочато видаткові операції за рахунком/електронним гаманцем платника податків до отримання повідомлення відповідного органу ДПС про взяття рахунку/електронного гаманця на облік.

Видаткові операції за рахунком/електронним гаманцем платника податків до отримання повідомлення органу ДПС про взяття рахунку на облік тягне за собою штраф на банк, іншу фінансову установу, небанківського надавача платіжних послуг, емітента електронних грошей в розмірі 10% суми всіх операцій за весь період до отримання такого повідомлення, здійснених з використанням таких рахунків (крім операцій з перерахування коштів до бюджетів або державних цільових фондів), але не менш як 1700 грн.

Усі потрібні документи - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини