Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено форму розрахунку частини чистого прибутку, дивідендів держпідприємств

Реклама

Нова редакція форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку затверджена наказом Мінфіну від 04.07.2023 р. № 366. Він запрацює з дня його офіційного опублікування.

Збільшилась кількість полів у колонці 9 «Відмітка платника, на якого поширюється стаття 111 Закону України "Про управління об'єктами державної власності», зокрема. відмічається:

- платник, що подає Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку за останній податковий (звітний) рік у періоді, на який припадає дата його ліквідації;

- платник, що подає Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку у зв'язку з коригуванням або уточненням показників, пов'язаним зі зміною нормативу відрахування.

Аналогічні поля є і в колонці 10.

З'явились таблиці із інформацією:

- щодо напрямів використання вивільнених коштів;

- щодо законодавчих підстав для застосування зниженого нормативу відрахування (звільнення від сплати, зменшення бази відрахування тощо).

Податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини