Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Використання готівки не за цільовим призначенням: чи оштрафують

16 серпня 2023, 16:40
892
0
Автор:
Реклама

Чинним законодавством з 23.06.2019 року не передбачено відповідальності за використання готівкових коштів не за цільовим призначенням. На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС в Івано-Франківській області. Відповідальність за використання одержаних в установі банку готівкових коштів не за цільовим призначенням була визначена абзацом 6 п. 1 Указу Президента України від 12 червня 1995 року № 436/95, та передбачала штраф у розмірі витраченої готівки не за призначенням.

На сьогодні, суб'єкти господарювання використовують готівкову виручку (готівку), у тому числі готівку, одержану з банку, для забезпечення потреб, що виникають у процесі їх функціонування, а також для проведення розрахунків з бюджетами та державними цільовими фондами за податками і зборами (обов'язковими платежами). Суб'єкти господарювання не мають права накопичувати готівкову виручку (готівку) у своїх касах понад установлений ліміт каси для здійснення витрат до настання строків цих виплат. В той же час, Положення № 148 не визначає відповідальності за порушення щодо використання готівкової виручки (готівки) не за цільовим призначенням.

Радимо до знайомства: Відрядження в межах України у воєнний час: бухгалтерський облік.

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини