Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кого з платників включать до планів-графіків планових перевірок із 1 серпня – ДПС

7 серпня 2023, 10:50
1241
0
Автор:
Реклама

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що Законом №3219 внесено зміни до ПКУ, відповідно до яких на період із 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, до плану - графіку проведення документальних планових перевірок можуть бути включені виключно:

- платники податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та / або реалізації підакцизної продукції;

- платники податків, які здійснюють діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес);

- платники податків, які надають фінансові, платіжні послуги.

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Внесення змін до плану-графіка може здійснюватися щомісячно з рахуванням форс-мажорних обставин, обставин непереборної сили, наявності/відсутності безпечних умов для проведення перевірок, які визначені пп. 69.2-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу та з врахуванням вимог, встановленим цим підпунктом.

Оновлений план-графік оприлюднюється на офіційному веб-сайті ДПС не пізніше останнього числа місяця, в якому було затверджено такий оновлений план-графік.

Документальні планові перевірки платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції, організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес), та платників податків, які надають фінансові, платіжні послуги, можуть розпочинатися не раніше ніж через 30 календарних днів, наступних за датою оприлюднення оновленого плану-графіка, за умови надіслання (вручення) таким платникам (їх представникам) не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення перевірки у порядку, визначеному статтею 42 ПКУ, копії наказу про проведення документальної планової перевірки та письмового повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки.

Крім цього, для контролюючого органу та платників податків зупиняється відлік строку давності щодо документальних планових та позапланових перевірок, які не передбачені підпунктами 69.2-1 та 69.35 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ. Також для платників податків продовжуються строки зберігання документів та інформації, визначених пп. 44.1 ПКУ, на період зупинення відліку строку давності, передбаченого абзацом першим цього підпункту.

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини