Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть субпідрядники скористатися ПДВ-пільгою для будівельно-монтажних робіт

18 серпня 2023, 15:30
482
0
Автор:
Реклама

Операції з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла та житла, що будується за державні кошти звільняються від оподаткування ПДВ на підставі п. 197.15 ПКУ.

На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС в Одеській області.

Так, за повідомленням фахівців, застосовувати податкову пільгу щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла, встановлену п. 197.15 ПКУ, мають право лише ті суб'єкти господарювання - платники ПДВ, які є забудовниками та визначені виконавцями регіональної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла у відповідному регіоні (вказані у паспорті такої програми) і безпосередньо здійснюють будівельно-монтажні роботи. При цьому земельні ділянки, на яких здійснюється таке будівництво, мають бути включені до відповідного переліку, а саме будівництво має відповідати всім перерахованим вище вимогам щодо фінансування, технічних та інших умов, визначених як Законом № 800, так і відповідними нормативно-правовими актами, розробленими на виконання цього Закону.

Інші суб'єкти господарювання - платники податку на додану вартість, які виконують роботи для забезпечення будівництва доступного житла за договорами субпідряду з виконавцями регіональної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла, права на використання пільги з оподаткування не мають та надають послуги виконавцям з нарахуванням податку на додану вартість за повною ставкою за загальновстановленими правилами.

Радимо до знайомства: Безоплатне передання МНМА неприбутківцю: як визначити вартість і обліковий статус об'єкта?

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини