Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінили вимоги щодо зберігання документів суб'єктами первинного фінмоніторингу – НКЦПФР

8 серпня 2023, 15:05
540
0
Автор:
Реклама

Рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 27.07.2023 р. №821 уточнено Положення про здійснення фінансового моніторингу суб'єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Зокрема, закріпили обов'язок відповідних суб'єктів зберігати всі документи (у тому числі електронні), їх копії, дані, інформацію (у тому числі відповідні звіти, розпорядження, файли), що стосуються виконання обов'язків суб'єкта первинного фінансового моніторингу, протягом строків, визначених законодавством України, та в порядку, встановленому Положенням.

Новою стане норма, за якою суб'єкт первинного фінансового моніторингу зберігає всю інформацію/документи (уключаючи їх електронні та резервні копії), що стосуються ідентифікації та верифікації клієнтів, здійснення ідентифікації та верифікації яких забезпечив агент, із дотриманням вимог, встановлених пунктом 15 розділу VI Положення.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини