Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за порушення у сфері РРО повертаються – ДПС розповіла про особливості

9 серпня 2023, 12:46
1417
0
Автор:
Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України інформує, що у зв'язку з прийняттям Закону №3219 застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону про РРО з 01.08.2023 відновлено стосовно суб'єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор за порушення, вчинені до та під час воєнного стану.

Із 01.10.2023 р. застосування штрафних (фінансових) санкцій відновлено стосовно всіх суб'єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01.01.2022 р. по 30.09.2023 р. включно.

Зазначене вище звільнення від відповідальності та/або її скасування, відповідно до норм Закону №3219, не поширює свою дію на суб'єктів господарювання, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами або діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор.

У зв'язку з наведеним вище ДПС звертає увагу всіх платників податків, що добровільне виконання вимог законодавства сфери торгівлі, громадського харчування та послуг, до якого відноситься і Закон про РРО, не тільки вбереже торговця від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій, а й стане надійним оберегом від перевірок, які проводить ДПС.

ДПС наголошує, що використовує виключно ризикорієнтовний підхід до організації та здійснення контрольно-перевірочних заходів та не проводить безпідставних перевірок платників податків.

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини