Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як до Держреєстру платників податків будуть вносити місце проживання фізособи – ДПС

9 серпня 2023, 14:35
361
0
Автор:
Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України повідомляє, що 23 липня 2023 року набрав чинності Наказ №305, яким затверджено зміни до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків. Зміни передбачають, зокрема, внесення фізичними особами - платниками податків до заяв, пов'язаних з реєстрацією фізичних осіб у ДРФО, інформації про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особи; для внутрішньо переміщених осіб про зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщеної особи.

Також визначено, що для підтвердження інформації про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особа подає один з таких документів:

- витяг з реєстру територіальної громади;

- паспорт, виготовлений у формі книжечки;

- тимчасове посвідчення громадянина України.

Для підтвердження факту внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньо переміщеної особи така особа подає довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Передбачено обслуговування громадян територіальними органами ДПС з дотриманням принципу екстериторіальності (незалежно від місця реєстрації фізичної особи). Для проведення реєстрації або внесення змін до ДРФО фізичні особи можуть подати документи до будь-якого контролюючого органу.

Додатки 2, 3, 5, 6, 7, 8, 10 - 15 до Положення викладено в нових редакціях.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини