Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які товари дають право на пріоритетний перетин кордону

11 серпня 2023, 16:15
1065
0
Автор:
Реклама

Укртрансбезпека повідомила, що 9 серпня за дорученням Міністерства відновлення розробники проєкту єЧерги внесли в Систему оновлений перелік швидкопсувних товарів, які мають пріоритет при перетині кордону. Доповнення надало Мінагрополітики.

Додано в пріоритетні коди гриби, огірки, помідори. Повний перелік пріоритетних товарів можна переглянути за посиланнями 1, 2.

Якщо ваш товар ще не додано до списку пріоритетних і він швидкопсувний, ви маєте звернутись до профільної асоціації виробників таких товарів. Профільна асоціація передає таку інформацію до Мінагрополітики, яке і ухвалює рішення про розширення переліку кодів товарів, які мають право на пріоритетний перетин кордону.

Укртрансбезпека нагадує, що рух автомобілів відбувається за таким алгоритмом: 1 вантажівка з пріоритетним вантажем, 5 - без пріоритетного. Таким чином, забезпечується безперебійний перетин кордону для всіх перевізників, а швидкопсувні товари можуть проїжджати кордон значно швидше.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини