Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник змінив статутний капітал і втратив право перебувати на ЄП: як діяти далі

14 серпня 2023, 11:10
388
0
Автор:
Реклама

Не можуть бути платниками єдиного податку суб'єкти господарювання, у статутному капіталі яких сукупність часток, що належать юридичним особам, які не є платниками єдиного податку, дорівнює або перевищує 25 відсотків (пп. 291.5.5 ПКУ). На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС у Харківській області.

Юридичні особи - платники єдиного податку у яких відбувся перерозподіл часток статутного капіталу таким чином, що 25 відсотків або більше 25 відсотків статутного фонду належать юридичним особам, що не є платниками єдиного податку зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому відбулися такі зміни.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає заяву до контролюючого органу (пп. 298.2.1 ПКУ).

Радимо ознайомитись із матеріалом: Єдинник змінив статутний капітал і втратив право перебувати на ЄП: як відмовитись в умовах війни.

Усі потрібні документи для бухгалтера - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, бухгалтерської аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини