Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін розширив повноваження податківців щодо накладення штрафів та стягнення коштів

25 серпня 2023, 10:20
4201
0
Автор:
Реклама

Рішенням уряду затверджено зміни до Положення про Державну податкову службу, якими функції та права ДПС приводяться у відповідність до норм ПКУ та Закону України «Про платіжні послуги». Про це повідомляє Мінфін.

Відповідною постановою вносяться зміни, відповідно до яких:

- до небанківських надавачів платіжних послуг та емітентів електронних грошей, які не подали відповідним контролюючим органам ДПС в установлений законом строк повідомлення про відкриття або закриття рахунків/електронних гаманців платників податків, ДПС застосовуються такі ж фінансові санкції, як і до банків та інших фінансових установ;

- ДПС надається право отримувати від небанківських надавачів платіжних послуг та емітентів електронних грошей довідки у порядку та на підставах, визначених законодавством, та на підставі рішення суду - інформацію про обсяг та обіг коштів/електронних грошей на рахунках/ електронних гаманцях;

- ДПС надається право стягувати з небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, пеню за несвоєчасне виконання ними рішень суду, рішень керівника органу стягнення (його заступника або уповноваженої особи) у випадках, передбачених законодавством.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Читайте також:

- Повідомлення про рахунки та е-гаманці в податкову повертається

- Документальні позапланові перевірки з 1 серпня 2023 року: підстави, умови, обмеження

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини