Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Грошові виплати УБД: як підтвердити право на пільгу в оподаткуванні

29 серпня 2023, 14:32
1168
0
Автор:
Реклама

Документом, що підтверджує “бойовий” статус особи, є відповідне посвідчення. І власне відповідні пільги і компенсації надаються при його наявності.

При цьому, безпосередньо форма посвідчення може залежати від того, який саме статус особі присвоєно - учасник бойових дій, ветеран, член сім'ї загиблого тощо.

Зокрема, для безподаткового отримання допомоги за пп. 165.1.54 ПКУ від волонтерів чи інших благодійників особам з числа учасників бойових дій - військовослужбовців (резервістів, військовозобов'язаних) і працівників ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, інших військових формувань, поліцейських та працівників Нацполіції, які захищають (захищали) незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в АТО, а також беруть (брали) безпосередню участь у відсічі збройної агресії та забезпеченні національної безпеки, усуненні загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності в період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні, перебуваючи безпосередньо в районах здійснення зазначених заходів, або на користь членів сімей таких учасників бойових дій можуть бути підставою посвідчення, видані відповідно до урядових постанов від 12.05.1994 р. № 302 та від 20.08.2014 р. № 413.

Джерело: роз'яснення з категорії 103.15 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини