Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Е-резиденство і сплата податків онлайн — постанова Кабміну

6 вересня 2023, 10:10
255
0
Автор:
Реклама

На Урядовому порталі повідомили, що Україна наближається до запуску е-резидентства. Це означає, що незабаром іноземці зможуть відкривати бізнес і сплачувати податки в Україні онлайн. Для реалізації зазначеного Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка визначає механізм отримання іноземцем статусу е-резидента онлайн. Щоб відкрити бізнес в Україні, не потрібно бути присутнім особисто. Так само можна дистанційно керувати власною справою, відкривати банківські рахунки чи сплачувати податки онлайн.

Заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Борняков зазначив, що іноземці отримають право реєструватися в Україні ФОПами, відкривати банківські рахунки та вести свій бізнес онлайн. Зручним є також механізм сплати податків та звітування для е-резидентів. Адже це робитиме український банк, у якому в е-резидента відкрито поточних рахунок, оскільки він виступає податковим агентом такого іноземця.

Постанова Кабміну врегульовує:

- механізм набуття та скасування статусу е-резидента;

- порядок формування та ведення системи «Е-резидент» спільно з Державною податковою службою та банками;

- захист персональних даних електронних резидентів.

Нагадаємо, повноцінно е-резидентство запустять після завершення розробки та тестування інформаційної системи. Наразі триває розробка зазначеної системи.

Е-резидентство України не буде доступне громадянам росії, білорусі та країн, що входять до «сірого» чи «чорного» списку FATF. Також е-резиденти не зможуть надавати послуги українським громадянам, тобто працюватимуть тільки з іншими іноземцями.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини