Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Понад 6 млн гривень штрафу внаслідок РРО-перевірок: які порушення виявляють податківці

6 вересня 2023, 12:00
1982
0
Автор:
Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України повідомила, що за результатами проведених ГУ ДПС у м. Києві у червні 2023 року перевірок підтверджено організацію окремими платниками податків схеми реалізації товарів через програмні РРО та РРО із використанням програмного забезпечення, яке дозволяє приховувати реальні виторги з метою отримання незаконних прибутків.

Так, фахівцями ГУ ДПС у м. Києві виявлено мережу магазинів, де під час продажу товарів за готівку видавалися чеки, що імітують фіскальні. Ці чеки були створені за допомогою традиційного РРО із зазначенням всіх необхідних реквізитів оригінальних чеків (фіскальний номер РРО, заводський номер РРО, тощо), що належать зареєстрованому в ДПС РРО. Однак інформація про такі операції не надсилалась до серверу ДПС.

За результатами проведених фактичних перевірок у червні 2023 року до порушників порядку проведення розрахунків застосовано штрафні санкції у сумі понад 6 млн грн.

Усі потрібні документи - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

- "Як і до кого тепер будуть застосовувати штрафи за РРО-порушення - ДПС роз'яснює Закон №3219";

- "РРО/ПРРО-відповідальність: про що потрібно знати вже сьогодні";

- "Фізособи оплачують послуги електроенергії через сайт продавця: чи потрібен РРО/ПРРО".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини