Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ встановив нові вимоги щодо здійснення фінмоніторингу банками

7 вересня 2023, 15:15
3026
0
Автор:
Реклама

Національний банк установив додаткові вимоги щодо здійснення банками фінансового моніторингу. Їх прописали у постанові Правління НБУ від 05.09.2023 року № 110 "Про затвердження Змін до Положення про здійснення банками фінансового моніторингу", яка сьогодні набрала чинності. Про це повідомив Нацбанк.

Новими вимогами:

- по-перше, встановили обов'язок для банків щодо реагування на випадки перевищення максимальної суми фінансових операцій, яка заявлена клієнтом. Така вимога не поширюються на клієнтів - фізосіб, які здійснюють звичайні фіноперації на суми та в обсязі, що мають раціональне обґрунтування.

- по-друге, доповнили перелік індикаторів підозрілості, що стосуються фінансових операцій клієнта, а саме перевищення більше ніж у два рази на місяць максимальної суми фінансових операцій, заявленої клієнтом до встановлення ділових відносин/оновленої під час його обслуговування, та нетипова активність за рахунками клієнта.

Крім того, уточнили положення щодо здійснення банками належної перевірки клієнтів, які є електронними резидентами (е-резидентами), в частині ідентифікації та верифікації. Також врегульовуються процедури віддаленого встановлення ділових відносин е-резидентами.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини