Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець має борг зі сплати ПДФО: чи отримає фізособа податкову знижку

13 вересня 2023, 10:15
187
0
Автор:
Реклама

Якщо податковий агент утримав, але не перерахував податок на доходи фізичних осіб до бюджету, то фізична особа не має права на податкову знижку. Про це повідомили фахівці ГУ ДПС в Івано-Франківській області

Нагадаємо, для розрахунку сум ПДФО, які підлягають поверненню платнику податку з бюджету у зв'язку з реалізацією ним права на податкову знижку, застосовується сума сплаченого, тобто зарахованого до відповідного бюджету ПДФО, а не нарахованого (утриманого) податковим агентом. Поверненню з бюджету підлягають помилково або надміру сплачені суми грошових зобов'язань та здійснюється з бюджету, у який такі кошти були зараховані, або з єдиного рахунку.

Радимо також ознайомитись зі статтею: Штрафи за податкові порушення в період воєнного стану: інформація про фізичних осіб.

Податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини