Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перейменовано місто або вулицю — слід подати заяву за ф. № 5ДР/№ 5ДРП

13 вересня 2023, 15:20
472
0
Автор:
Реклама

Фізособи - платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки за формою № 1ДР, або Повідомлення (для фізосіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви за ф. № 5ДР, або Заяви за ф. № 5ДРП, та документа, що посвідчує особу (після пред'явлення повертається). Про це нагадує ДПС у роз'ясненні із категорії 116.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Таким чином, за словами податківців, до контролюючого органу потрібно подати заяву за ф. № 5ДР/заяву за ф. № 5ДРП з оновленою інформацією щодо місця проживання за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до контролюючого органу за новим місцем проживання або до будь-якого контролюючого органу, якщо до документа, що посвідчує особу, внесено відомості про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), а також у разі отримання витягу із реєстру територіальної громади.

Радимо також ознайомитись зі статтею: Штрафи за податкові порушення в період воєнного стану: реєстраційні дані.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини