Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Протягом якого строку можуть оштрафувати за порушення правил готівкових і безготівкових розрахунків

13 вересня 2023, 16:45
856
0
Автор:
Реклама

Головне управління ДПС в Одеській області роз'яснило питання щодо застосування граничних строків застосування штрафів до платників податків за порушення вимог щодо проведення розрахунків у готівковій та безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів.

Спершу контролери нагадали, що контроль за додержанням суб'єктами господарювання порядку проведення розрахунків за товари (послуги), операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів, інших емітованих платіжних інструментів та інших вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР здійснюють контролюючі органи шляхом проведення фактичних та документальних перевірок.

Однак Закон № 265/95-ВР не містить положень, які передбачають встановлення терміну давності для застосування штрафних санкцій за порушення вимог щодо проведення розрахунків у готівковій та/або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів.

Водночас п. 113.1 ПКУ визначає граничні строки застосування штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) до платників податків відповідають строкам давності для нарахування грошових зобов'язань, визначеним ст. 102 ПКУ.

Отже, контролери зробили висновок, що для застосування штрафних санкцій за порушення вимог щодо проведення розрахунків у готівковій та/або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів застосовуються норми ПКУ, згідно з якими такий термін становить 1095 днів.

Усі потрібні документи - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

- "Як і до кого тепер будуть застосовувати штрафи за РРО-порушення - ДПС роз'яснює Закон №3219";

- "РРО/ПРРО-відповідальність: про що потрібно знати вже сьогодні";

- "Фізособи оплачують послуги електроенергії через сайт продавця: чи потрібен РРО/ПРРО".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини