Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде порушенням видача готівки фізособі у сумі понад 50 тис. грн

Реклама

Вимоги щодо обмеження готівкових розрахунків фізичної особи з юрособою або ФОПом установлені п. 6 Положення № 148 і поширюються на розрахунки за будь-які матеріальні та нематеріальні блага, що можуть бути оцінені в грошовій формі.

Підприємцям важливо бути впевненими в контрагентах. LIGA360:Підприємець надасть повне досьє компаній та фізосіб з державних реєстрів. Перевіряй потенційних партнерів на наявність у санкційних списках, токсичні зв'язки з рф/рб, відкриті провадження тощо. Замовляй за посиланням.

Тож, підприємства і підприємці можуть здійснювати готівкові розрахунки з фізособами у розмірі до 50000 грн включно протягом одного дня. Головне управління ДПС у Луганській області наполягає: перевищення граничної суми - порушення! Тобто, фізособа у ФОПа за день може за готівку придбати кілька товарів за різними платіжними документами на суму, що не перевищує 50000 грн або ж придбати дещо більш цінне за 50000 грн і не більше.

Варто бути уважними і у випадку повернення товару. Припустимо, що особа заплатила за товар 40000 грн, а потім вирішила повернути кошти. Загальна денна сума операцій з таким покупцем складе 80000 грн, що значно перевищує обмеження. У такому випадку гроші варто повертати наступного дня, аби уникнути порушень.

Платежі, які перевищують установлені граничні суми повинні проводитися через банківські установи шляхом переказу коштів із рахунку на рахунок або ж покупець може внести кошти до каси банку для подальшого переказу на рахунок продавця.

Також господарюючі суб'єкти у разі зняття коштів з банківських рахунків для готівкових розрахунків з фізособами, мають бути готовими надати банку документи, на основі яких такі готівкові розрахунки здійснюються. Підтвердні документи необхідні банку для вивчення клієнта з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

З приємного: кількість фізичних осіб, із якими можна здійснювати готівкові розрахунки, протягом дня не обмежується.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини