Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як повернути надміру сплачений військовий збір — алгоритм від ДПС

Реклама

Трапляється, що платники помилково перераховують до бюджету суми, які значно перевищують зобов'язання щодо сплати військового збору або інших зобов'язань.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що повернути надміру сплачений військовий збір можна за загальновстановленим алгоритмом:

- для початку, платник готує заяву до територіального органу ДПС про повернення помилково сплаченого військового збору (п. 43.3 ПКУ), яка складається у довільній формі і подається протягом 1095 днів з дня переплати збору (п. 102.5 ПКУ). У заяві необхідно вказати напрям перерахування коштів. Це може бути поточний рахунок платника, погашення зобов'язань з інших платежів чи, навіть, повернення готівкою за чеком, якщо у платника немає банківського рахунку (п.43.4 ПКУ). Варто зауважити, що така заява може подаватися і в електронному вигляді;

- контролюючий орган протягом 15 днів (п. 43.5 ст. 43 ПКУ) має підготувати висновок про повернення надміру перерахованого військового збору з бюджету і подати його до казначейства для виконання;

- казначейство, керуючись отриманим висновком, здійснює повернення коштів платнику протягом 5 днів.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини