Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виправити помилки в ЄДР: роз’яснення Мін’юсту

22 вересня 2023, 11:45
524
0
Автор:
Реклама

Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції назвало помилки, які трапляються у відомостях Єдиного державного реєстру та шляхи їх виправлення.

При цьому нагадали, що законодавство розрізняє кілька різновидів допущених помилок (описок, друкарських, граматичних, арифметичних тощо), а саме:

допущені суб'єктом держреєстрації, які виявив заявник. В цьому випадку заявник письмово в паперовій або електронній формі, повідомляє про це суб'єкта держреєстрації, який своєю чергою перевіряє відповідність відомостей Єдиного державного реєстру інформації, що міститься у поданих на реєстрацію документах, і які стали підставою для внесення цих відомостей. Якщо факт невідповідності підтверджено, суб'єкт державної реєстрації безоплатно виправляє допущену помилку, в день надходження відповідного повідомлення;

допущені суб'єктом державної реєстрації, які виявив безпосередньо сам суб'єкт держреєстрації. В такому випадку суб'єкт держреєстрації в одноденний строк безоплатно виправляє її та письмово повідомляє про це заявника;

допущені не з вини суб'єкта державної реєстрації, наприклад помилки безпосередньо в поданих документах, описки тощо. В такому випадку заявник має звернутись до суб'єкта держреєстрації задля її виправлення і внести відповідну плату. Розмір цієї плти у 2023 році становить 81 грн (30% адміністративного збору).

Виправлення помилок, допущених у відомостях Єдиного державного реєстру внаслідок наявності помилок безпосередньо у поданих на реєстрацію документах, на підставі яких були внесені такі відомості, здійснюється після виправлення помилок у зазначених документах.

Виправлення помилок у відомостях Єдиного державного реєстру може здійснюватися також і на підставі судового рішення.

Податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини