Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи утримувати військовий збір із аліментів

Реклама

Військовим збором оподатковуються доходи, що перелічені у ст. 163 ПКУ - нагадує Головне управління ДПС в Житомирській області. А повний список джерел загального місячного оподатковуваного доходу можна переглянути у ст. 164.2 ПКУ. Та серед них немає згадок про аліменти.

Відомо, що аліменти, як правило, платник податку отримує за рішенням суду або за домовленістю сторін у сумах, визначених згідно СКУ. Водночас ст. 165.1.14.ПКУ говорить, що аліменти, які отримує платник податку у вищезазначених розмірах, не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного, доходу. Це стосується і аліментів, які виплачує нерезидент.

Тож, дохід платника у вигляді аліментів не оподатковують військовим збором за вищевказаних умов, бо він не включається до оподатковуваного доходу.

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини