Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці назвали останні зміни в оподаткуванні ПДФО

Реклама

У серпні вступив в силу Закон № 3219-ІХ від 30.06.2023 р., який підживив законодавство і, серед іншого, вніс корективи в порядок справляння ПДФО. Західне міжрегіональне управління ДПС виділяє наступні оновлення:

- уточнено період, в якому не оподатковується ПДФО та військовим збором благодійна допомога, отримана волонтерами. Щоправда, вони мають бути у списках Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації;

- не оподатковується ПДФО та військовим збором компенсація, отримана за пошкоджену або знищену нерухомість. Йдеться про випадки, коли заподіяна об'єктам нерухомості шкода - результат збройної агресії рф проти України;

- доповнено список витрат фізосіб, які дозволяють зменшити оподатковуваний дохід від продажу нерухомості. До них включили зазначені у житловому сертифікаті витрати на придбання житла, який платник отримав як компенсацію за пошкоджену/знищену нерухомість відповідно до ст. 8 Закону № 2923-ІХ від 23.02.2023 р.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини