Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено механізм опрацювання запитів на отримання публічної інформації

Реклама

Державна податкова служба України інформує, що 21.09.2023 р. набрав чинності наказ Мінфіну України № 332. від 19.06.2023 р. Яким автори оновили Порядок № 405 від 09.07.2020 р. А саме: уточнили механізми приймання і реєстрації запитів на отримання публічної інформації, які надходять до ДПС через «Електронний кабінет», а також направлення відповідей на ці запити.

Відтак, усі запити, які надійшли до ДПС після закінчення робочого дня, у вихідні, святкові та неробочі дні, податківці оброблятимуть наступного робочого дня. Мова йде про приймання, попереднє опрацювання та передання запитів на інформацію.

Якщо ж виникнуть обставини непереборної сили, то опрацювання та реєстрація запитів на інформацію, а також вихідних документів через «Електронний кабінет» проводитиметься працівниками ДПС за першої ж нагоди, уже після припинення дії цих обставин.

Наголошуємо, що дія Порядку № 405 не поширюється на розгляд адвокатських запитів чи надання індивідуальних податкових консультацій.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини