Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законодавство передбачає збереження заробітку за окремою категорією мобілізованих працівників – Мінекономіки

2 жовтня 2023, 10:55
2156
6
Автор:
Реклама

Мінекономіки у листі від 16.05.2023 р. № 4706-05/22258-03 розглянуло питання збереження середнього заробітку педагогічним працівникам - сумісникам на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації.

Як відомо, з 19.07.2022 р. внесено зміни до статті 119 КЗпП в частині виключення норми щодо збереження роботодавцем середнього заробітку працівникам, які стали в той чи інший спосіб військовослужбовцями. Разом з тим, ч. 2 ст. 57 Закону про освіту передбачено державні гарантії педагогічним та науково-педагогічним працівникам, зокрема, за такими працівниками зберігається попередній середній заробіток, у разі проходження ними військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Стаття 102-1 КЗпП дозволяє працівникам, крім основного трудового договору, укладати трудові договори про роботу за сумісництвом. Частиною третьою ст. 56 КЗпП передбачено, що робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників.

Ураховуючи зазначене, Мінекономіки вважає, що за педагогічними та науково-педагогічними працівниками закладів освіти, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період зберігається попередній середній заробіток, як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини