Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вимагають США реформувати податкову сферу в обмін на кошти допомоги – пояснення Гетманцева

3 жовтня 2023, 17:05
660
0
Автор:
Реклама

Народний депутат Данило Гетманцев, очільник парламентського податкового комітету, відповів на питання щодо бачення США стосовно пріоритетів реформ в Україні на найближчі півтора року. Нардеп зауважив, що зв'язок надання Україні допомоги міжнародними донорами з проведенням реформ та аудитом витрачання коштів посилюється: «І це правильна, об'єктивна історія. Бо політики є підзвітними перед своїми виборцями й платниками податків».

Як зауважив Гетманцев, значна кількість пунктів реформ у переліку від Уряду США перегукується з уже взятими зобов'язаннями в Меморандумі з МВФ та Угоді про надання макрофінансової допомоги ЄС.

«Є реформи, які прямо дотичні до роботи Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Є великий блок пов'язаний з реформою Митниці, перезапуском БЕБ, які мною як Головою комітету не лише підтримуються, але й активно просуваються у вигляді законодавчих ініціатив. Звернув увагу на відсутність у складі першочергових реформ Податкової. Це позитивна оцінка з боку партнерів останніх двох років роботи керівництва служби, спрямованих на реформування ДПС зсередини: і жорсткий антикор, і діджиталізація, що врешті зрушила з місця, це й зміщення акцентів податкового контролю з тотального контролю на ризикоорієнтований підхід», - розповів Гетманцев.

Нардеп додав: «Безперечно, реформа ДПС потрібна, але очевидно, що тут вона точно проводиться і проводиться успішно».

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини